Burs İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

1. Burs başvurusunda nasıl bulunabilirim?
Burs başvuruları her yıl ‘15 Eylül – 5 Ekim’ tarihleri arasında,  yalnızca web sitemiz üzerinden yapılır. Web sitesinde yayınlanan başvuru formunu (eksiksiz olarak) doldurmanız yeterli olacaktır.

2. Önceki sene Mustafa Hasanoğlu Vakfı’ndan burs aldım. Bursum otomatik olarak yenilenir mi?
Hayır.  Burs alan öğrencilerimizin de yeni eğitim – öğretim dönemi bursundan faydalanabilmeleri  için ;  Burs başvuru tarihinde, başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekir.

3. Vakıf/Özel üniversite ya da ön lisans/ikinci örgün öğretimde eğitim görüyor olmam Mustafa Hasanoğlu Vakfı’na burs başvurusunda bulunmama engel teşkil eder mi?
Vakfımız yalnızca Devlet Üniversitelerinde lisans eğitimi alan ve birincil öğretim gören öğrencilere burs vermektedir.

4. Başka bir kurumdan burs alıyor olmam Mustafa Hasanoğlu Vakfı’na burs başvurusunda bulunmama engel teşkil eder mi?
Bu bilgiyi bizimle paylaştığınız müddetçe burs başvurusunda bulunabilirsiniz.

5. Yabancı uyruklu öğrenciler burs başvurusunda bulunabilirler mi?
Yabancı uyruklu öğrenciler (T.C. kimlik numaraları var ise) burs başvurusunda bulunabilirler.

6. Burs başvurum olumlu sonuçlanır mı?
MUSTAFA HASANOĞLU VAKFI her yıl burs ödemeleri için bütçe planlaması yaparak mümkün olan en fazla sayıda öğrenciye ulaşmaya çalışıyor. Ancak çok sayıda başvuru ve kısıtlı kontenjan olması nedeniyle başvuru yapan tüm başvuru sahiplerine olumlu geri dönüş yapılamıyor.

7. Burs başvuruları nasıl değerlendiriliyor?
Başvurular internet üzerinden yapıldıktan sonra sistem; İlk olarak başarı sırasına göre başvuru yapmış olan tüm adayları elektronik olarak sıralar. Sonrasında Burs Komitesi tarafından adaylar maddi desteğe duydukları ihtiyaca göre değerlendirilirler. Önce ‘başarı’ kriterine göre elektronik olarak oluşturulan listeler, Burs Komitesi’nde ‘ihtiyaç’ kriterine göre değerlendirildikten sonra mülakata katılmaya hak kazanan öğrenciler belirlenmiş olur. Burs kontenjanı da göz önünde bulundurularak, adaylar mülakat için davet edilir.

8. Başarı sıralaması nasıl oluşturulur?
Başvuruda bulunan adaylar öncelikli olarak;
 İkametleri  Üniversiteleri  Fakülteleri ve Bölümleri dikkate alınarak, başarı derecelerine göre sıralanır.

9. Mülakatlar ne zaman gerçekleşir ve mülakatlarda dikkat edilen hususlar nelerdir?
Mülakatlar, ‘20 Ekim – 5 Kasım’ tarihleri arasında yapılır. Mülakatın amacı adayı tanımak ve ilettiği bilgilerin doğruluğunu teyit amacıyla gerçekleştirilir.

10. Mustafa Hasanoğlu Vakfı burslarında geri ödeme koşulu var mıdır?
Hayır, bursların geri ödeme koşulu yoktur.

11. Notlarım düşük, bursum kesintiye uğrar mı?
4,00’ lük not sistemi geçerli ise not ortalamasının en az 2,5; 100’lük not sistemi geçerli ise not ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir. Dolayısıyla bir dönem not ortalaması 2,5’in ya da 70’in altında olan adaylar akademik durumlarını düzeltmek durumundadırlar. Aksi halde bursları kesintiye uğrayabilir.

12. Lisans 4. Sınıf öğrencisiyim, eğitim yılım bir dönem uzadı, bursum kesintiye uğrar mı?
Okulunuz uzadıysa bu hususu mutlaka Mustafa Hasanoğlu Vakfı’na bildirmeniz gerekmektedir. Burs Komitesinin kanaati doğrultusunda, bursun kesintiye uğrayıp uğramayacağı kararlaştırılır.

13. Öğrenci değişim programıyla (Erasmus) yurtdışına çıkmam halinde bursum kesintiye uğrar mı?
Yurtdışına çıkan bursiyerlerin bursu, yurt dışında okudukları süre içerisinde devam eder. Ancak bu durumu, öğrenci belgeleri ve kabul evrakları ile bildirmeleri gerekmektedir.

14. Üniversite veya Fakülte değişikliğinde bursum kesintiye uğrar mı?
Okul durumunuzdaki tüm değişiklikleri bize belgelendirdiğiniz sürece ve diğer sorumluluklarınızı yerine getirmeniz halinde bursunuz kesintiye uğramaz ve devam eder.

15. Burs aldığımda kişisel bilgilerim başka kişi veya kurumlarla paylaşılır mı?
MUSTAFA HASANOĞLU VAKFI, bursiyerlerinin kişisel bilgilerini hiçbir kişi veya kurumla paylaşmaz.